Literatura

Metamorfoza (wiersz)

Maciej Borowski

lepiej samemu zobaczyć.
METAMORFOZA

Kiedy widzę nas w snach obok siebie
Przerażenie traci swój sens
Zaczynam wierzyć że to prawda
Że w przyszłości wiara stanie się snem

W wielkim pokoju gdzie przerażenie
Gdzie półmrok niszczy wszystkie idee
Ktoś zdmuchnie świeczkę naszego cierpienia
Zapali lampkę wspólnego istnienia

Metamorfoza naszego umysłu
Niespodziewanie szybko zmienia się
Wiara z nadzieją ścigają się
Z myślą że coś wreszcie stanie się

Że w wielkim murze powstaną drzwi
Przez które przejdę ja lub ty
Na drugą stronę abyśmy my
Mogli przeżyć swe najskrytsze sny

słaby+ 13 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
uuuuu 3 kwietnia 2003, 13:55
bardzo fajny wiersz który w 100% oddaje mój stan ducha,cieszę sie ze ktoś myśli i czuje podobnie do mnie.Nie jestem sama!!!!!!!
katirynq 6 czerwca 2006, 21:38
piękny wiersz, naprawde mi sie podoba, dobrze piszesz
Magda Chałupka
Magda Chałupka 12 grudnia 2006, 18:01
PIĘKNE!!!!!!!!
przysłano: 19 grudnia 2000

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca