druga strona ksie zyca

Kasia Michalska

wieczorna cisza przychodzi
chowa sie wsrod kwiatow nocy,
zachowuje tajemniczosc dzika

ciekawoscia nieczysta
czlowiek glupi- odkrywa
zagadki zimnej planety.
coraz bardziej ciekawy,
lamiac prawa natury,
wysyla smoki zjadliwe
ze zjadliwymi soczewkami w brzuchu
fotografuje, przesyla, niszczy...
wyobraznie malego dziecka
szukajacego trudnych odpowiedzi....

wystarczy tylko ruszyc malym pudelkiem
szczelnie zakrytym przez zmysly rozsadku
juz tylko chwila i dziwne historie
same buduja obrazy warte minuty poswiecenia...
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 8 głosów
Kasia Michalska
Kasia Michalska
Wiersz · 19 grudnia 2000
anonim