Idealny ideał

CREEDka

W zgiełku wzburzonych pragnień
Odnalazłam idealny ideał
Ucieleśnienie wartości
Tych, które już we mnie płonęły
I tych, które dopiero miały zacząć...
Usta szepczące najważeniejsze słowa
Tak wiele obiecujące
Oczy pełne nadzieji
Ramiona przed zimnem chroniące
Uszy wiernie słuchające
Dłonie namiętności uczące

Tak, to był piękny sen...
CREEDka
CREEDka
Wiersz · 19 grudnia 2000
anonim