geneza depresji

Szluger

są czasem myśli złe i ciężkie
to bezskrzydłe serafiny duchy upadające
nie mogą znieść obecności anioła stróża

tną i szarpią
wbijają wszędzie pazury i zęby
a anioł stróż ze spuszczoną głową
stoi jak cierpiący Chrystus
próbuje się modlić

ale gdy serafiny bezskrzydłe
chore z zazdrości demony
na chwilę przysną ze zmęczenia
on śpiącym podrzyna gardła

a potem pocałunkami leczy rany
do następnej wojny
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 13 głosów
Szluger
Szluger
Wiersz · 19 grudnia 2000
anonim