bowie

borunsky



liczy się tylko to co robisz, abyś w końcu przekonał się że

taniec mieści się w kroku a cena w oczekiwaniach
przyjdzie mi ją zapłacić jeżeli poczekam.

zbieg okoliczności sprawił że drogi nam się zeszły
ceny podwoiły a krok stanął w miejscu, które nazywamy domem.
ustawiając mnie na przeciwko drzwi zamkniętych

na wszelkie sposoby otwierałem okno. na nic to.
lester bowie zagrał ostatni raz kiedy byłem dzieckiem,

długo szukałem. taniec niczego mi nie tłumaczył.

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry+ 3 głosy
borunsky
borunsky
Wiersz · 5 czerwca 2009
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    "liczy się tylko to co robisz, abyś w końcu przekonał się że

    taniec mieści się w cenie oczekiwań
    przyjdzie mi ją zapłacić jeżeli poczekam.

    zbieg okoliczności sprawił że drogi nam się zeszły
    koszty podwoiły a krok stanął w miejscu, które nazywamy domem.
    ustawiając mnie na przeciwko drzwi zamkniętych

    na wszelkie sposoby otwierałem okno. na nic to.
    lester bowie zagrał ostatni raz kiedy byłem dzieckiem,

    długo szukałem. taniec niczego mi nie tłumaczył."


    Trochę pogmerałem bo;

    " taniec mieści się w kroku a cena w oczekiwaniach"

    ten krok, jawił mi się dosłownością miejsca przyrodzenia, a nie snującego się w rytm poloneza szurańca butami. Wsadziłem też łapy w drugą strofę rozmieniając cenę na koszty - niby nic, a nie kłuje. Smakowity początek objawienia na "wywrocie" - dzień dobry !

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • Justyna D. Barańska
    wiesz? bardzo dobry debiut na wywrocie :) tylko zazgrzytał mi krok, który stanął (2 strofa)

    i ja tak sobie myślę, czy nie byłoby lepiej w pierwszym wersie:
    "liczy się tylko to co robisz, abyś się w końcu przekonał" - i to że przerzucić niżej, a może zrezygnować. ale to już kwestia puderniczki.

    · Zgłoś · 15 lat temu