Literatura

Maska (wiersz)

nikusss

 I znów płaczesz w środku,

lecz się uśmiechasz.

I kolejną łzę ronisz,

siły już nie masz.


Kryjesz się? może...
Chowasz coś? może...
Boisz się? czego?
Ludzi...

Sobą nie jesteś,
tobą nikt nie jest.
w sercu płacz kryjesz...
i znów słowo - może ...

Nikt nie zrozumie,
Więc przestań byś kimś,
Kim nie umiesz.

Może i dobrze to kryjesz,
Lecz co z tego masz?
Ludzie nie lubią ciebie,
lecz maskę, którą zakładasz.




Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
balrog 8 czerwca 2009, 05:59
Co - na komentarzyk czekamy? Powodzenia!
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 9 czerwca 2009, 15:11
nie jest to dobre pisanie, kręcenie się w kółko, bazowanie na oczywistych przeciwieństwach, jak śmiech i płacz, a co za tym idzie - maska. do tego błąd: zamiast być jest byś.
przysłano: 7 czerwca 2009 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca