Literatura

... (wiersz)

Bloody7

trupy za życia myślący o jednym
wyrwani przeznaczeniu przez chwilę radości
której pomogli
głupotą

tyle mogli zrobić dla siebie innych
tyle przeżyć życia dobrze czy źle
ale nazwali to
głupotą

woleli zażyć radości chemicznej ułudy
myśleli że wyrwą się zapomną
świat był dla nich
głupotą

widzieli to inni lecz tylko widzieli
a oni krzyczeli tylko bez słów krzyczeli
a po chwili wszyscy o nich
zapomnieli

a teraz

leżą stosy trupów ściętych pokotem
bezpańskich
zmarłych na głupotę
zapomnianych
bo nikt nie czuł jak krzyczą


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ir
Ir 22 czerwca 2009, 11:58
No, tak jakoś zakrzyczały się te zapomniane trupy na śmierć ...a głupota jak ptica....
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 24 czerwca 2009, 11:13
"krzyczeli tylko bez słów krzyczeli" - eeeej, tylko nie to! no niby coś tu jest, ale trzeba przepracować.
przysłano: 22 czerwca 2009 (historia)

Inne teksty autora

sen
Bloody7

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca