trupy za życia myślący o jednym
wyrwani przeznaczeniu przez chwilę radości
której pomogli
głupotą
tyle mogli zrobić dla siebie innych
tyle przeżyć życia dobrze czy źle
ale nazwali to
głupotą
woleli zażyć radości chemicznej ułudy
myśleli że wyrwą się zapomną
świat był dla nich
głupotą
widzieli to inni lecz tylko widzieli
a oni krzyczeli tylko bez słów krzyczeli
a po chwili wszyscy o nich
zapomnieli
a teraz
leżą stosy trupów ściętych pokotem
bezpańskich
zmarłych na głupotę
zapomnianych
bo nikt nie czuł jak krzyczą
...
Bloody7
Bloody7
Wiersz
·
22 czerwca 2009
-
IrNo, tak jakoś zakrzyczały się te zapomniane trupy na śmierć ...a głupota jak ptica....
-
Justyna D. Barańska"krzyczeli tylko bez słów krzyczeli" - eeeej, tylko nie to! no niby coś tu jest, ale trzeba przepracować.