Określ się

szafarz obłędu

Jestem milczeniem niewypowiedzianym,

słowem co utraciło swą wiarę,

kropką, która mnoży się niczym pleśń.


Jestem pytajnikiem w zdaniu oznajmującym

i błędem ortograficznym w tak.


Czasem przeszłym jeszcze

nie-dokonanym.


Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 1 głos
szafarz obłędu
szafarz obłędu
Wiersz · 25 czerwca 2009
anonim
  • Justyna D. Barańska
    dla mnie taki: jeden z tłumu i wiem, że już wielu takich spotkałam. nihil novi.

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • Ir
    ...tylko bez "niewypowiedzianym" w pierwszym wersie !
    Ja tu widzę człowieka z odwiecznymi wątpliwosciami istnienia, którego cisza tak głęboko spowija, że stał się :
    "Czasem przeszłym jeszcze
    nie-dokonanym."
    Dla mnie ciekawy wiersz, mówiący ,a oszczędny w słowach. Pozdrawiam :)

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • Michał Domagalski
    Nic. Pomysł. Ale mimo wszystko... nic.

    · Zgłoś · 15 lat temu