Jestem milczeniem niewypowiedzianym,
słowem co utraciło swą wiarę,
kropką, która mnoży się niczym pleśń.
Jestem pytajnikiem w zdaniu oznajmującym
i błędem ortograficznym w tak.
Czasem przeszłym jeszcze
nie-dokonanym.
Jestem milczeniem niewypowiedzianym,
słowem co utraciło swą wiarę,
kropką, która mnoży się niczym pleśń.
Jestem pytajnikiem w zdaniu oznajmującym
i błędem ortograficznym w tak.
Czasem przeszłym jeszcze
nie-dokonanym.
Ja tu widzę człowieka z odwiecznymi wątpliwosciami istnienia, którego cisza tak głęboko spowija, że stał się :
"Czasem przeszłym jeszcze
nie-dokonanym."
Dla mnie ciekawy wiersz, mówiący ,a oszczędny w słowach. Pozdrawiam :)