dopiero kolejna biblia wyjaśniła dokładnie
że człowiek został stworzony z ropy pod paznokciem
limfy wyciśniętej z rozdrapanej cysty
i kawałków złuszczonej skóry spod napletka
efekt przerósł wszelkie oczekiwania
opisana triada połączyła się w nową
nieoczekiwaną jakość gdzie sprzęgły się
po równi ciało dusza i nocna zmaza
szczególnie zmaza nocna dała teologom
młodym księżom i klerykom temat
do rozmyślań przez długie
długie i natchnione nocne ekstazy
a nowy dekalog odnosił się głównie
do międzyludzkich stosunków seksu od tyłu
palcówki i tematów tabu które szybko objęły
politykę państwową skrajną głupotę i tybet
nową interpretację podchwycili populiści
a wraz z nimi reszta narodów świata
zachęciła szczególnie ubogich myślą
a czytana od tyłu przypominała piosenki dody
nowa biblia wydanie uzupełnione
nF
nF
Wiersz
·
2 lipca 2009
"szczególnie dała temat
do rozmyślań przez długie
długie i natchnione nocne ekstazy"
interpretację podchwycili populiści z nimi reszta zachęciła
a czytana od tyłu przypominała piosenki dody"
tak bym widziała trzecią i czwartą albo jakkolwiek inaczej, byle krócej, wtedy byłoby miodzio.
"szczególnie dała temat
do rozmyślań przez długie
długie i natchnione nocne ekstazy"
interpretację podchwycili populiści z nimi reszta zachęciła
a czytana od tyłu przypominała piosenki dody"
tak bym widziała trzecią i piątą, bo na czwartą ogóle nie mam pomysłu, albo jakkolwiek inaczej, byle krócej, wtedy byłoby miodzio.