Literatura

Lo (wiersz)

Szluger

wszystko dlatego że spływa
po moim podniebieniu
jak rzeka miodu

ma maszynę do pisania
i setki niedokończonych notatek
dzięki temu jest tym kim jest
i jest doskonały od czubka nosa po czubek butów na słoninie

kupuje mi cukierki
znosi malowanie ust czerwoną szminką i jest nawet zadowolony
kiedy żuję gumę od świtu do zmroku
a potem przyklejam ją do jego świętej walizki

poza tym nie jest żadnym kryminalistą
tylko czasem mam go dosyć i lubię go podenerwować
szkoda że wszystko bierze tak poważnie

chwilami go nie cierpię
za kretyńskie imię nazwisko i te wszystkie głupie uwagi
których jest stanowczo za dużo
i za to że nie pozwala mi chodzić na randki a jak już to tylko z sobą samym
ale przecież tatusia trzeba kochać
więc się staram jak mogę ze wszystkich sił

jednak dorastam to jest prawdziwy problem
i nie wiem co będzie gdy stanę się zbyt duża
by móc usiąść mu na kolanach
wtedy pewnie mnie zepchnie i odjedzie tym wstrętnym kradzionym samochodem
a mi zostanie łysy dramaturg impotent

słaby 12 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 grudnia 2000

Inne teksty autora

Magnolie
envagorien
drobne fałszerstwa
envagorien
dual
getsemani
*
getsemani
kasztany
getsemani
paw
getsemani
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca