przytul i ukryj przed złym
okryj kołdrą ramion ciało
które w milczeniu przyjmuje
karę od życia
gdzieś zabłądził wzrok
spogląda w przestrzeń
która ciągnie się bez
końca i tęskni
kiedy wróci raj na ziemię
i kiedy w końcu zakończy
się bieg bez końca
drogami bezradności?
mam oczy i mam usta
mam ręce i nogi
które pragną tańczyć
smakować i czuć
mam wiarę i nadzieję
które w miłości
tonąc śpiewają
pieśń zwycięską
gdzie te wszystkie chwile
którymi karmiony
przez ciebie z uśmiechem
biczowanie losu przyjmowałem?
gdzie jesteś?
kiedy wrócisz?
kiedy ukryjesz przed złem
tak jak wczoraj
i tak jak kiedyś?
mam ręce i nogi
które pragną tańczyć
smakować i czuć
reszta nie przypada mi do...