jaki do ciebie pisać list
by słowa w wiersz i jak zaprawdę
by nie chciał nikt i nie śmiał nikt
wyrywać żył nadstawiać gardeł
jaki malować tobie dzień
by myśl ubrała się w natchnienie
i nie miał nikt i nie chciał mieć
dalej do nieba niż na ziemię
na jakich strunach tobie grać
by nuty otulały dłonie
i nie brał nikt i nie chciał brać
życia za piekło przeznaczone
więc lepiej przyjdę sam
by w ciszy z tobą trwać
na dzień na rok i więcej
od kiedy ciebie mam
już nie jest taka zła
na całe nasze szczęście
pieśń na dojście
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz
·
11 sierpnia 2009
-
QZaintrygował mnie tytuł, więc postanowiłam zajrzeć. Pierwsze strofy wydały mi się naprawdę na poziomie, lecz im dalej w las tym gorzej. Ostatnia strofa albo do odstrzału albo do przeróbki.
-
Anonimowy UżytkownikWiersz wieloznaczny w wydźwięku. W pierwszej chwili pojawia się myśl, że może to słowa do konkretnej kobiety. Potem jednak, że może to o wieczności, a może o śmierci, a może to do Boga? Bardzo ciekawy i intrygujący.
-
Grzesiek z nick-ądQuistis ostatnia to refren,lecz jesli się nie podoba to mozna pominac:)
-
Anonimowy Użytkownikpodoba mi się,ale również beż ostatniej strofy,pozdrawiam
-
Anonimowy UżytkownikMoim skromnym zdaniem, wiersz bardzo dobry...
-
Anonimowy UżytkownikWiersz jest dobry,coś tam mi się w końcówce "skręciło" co mnie też się czasem zdarza i innym ale może po prostu spodziewałem się czegoś innego choć nie wiem czego do końca tak w treści jak i formie.Wszystko to jednak nie może wypaczać oceny(brr..oceny!?)wiersza zatem po prostu jestem na tak .Między wartościowym a bardzo dobrym.
-
Anonimowy UżytkownikProsto, zwięźle, dotkliwie...