tam zapatrzony

Kuba Nowakowski

dwa miasta odległe

nie wystarczy stuły

żeby znów połączyć

usta dłonie dusze


opowiadam poduszce o tobie

a rano pierwszej ujrzanej chmurze

bo wiem że sunie na wschód

gdzie gryziesz owdowiałe palce


a może nie cierpisz tak jak myślę

i wreszcie żyjesz całą sobą

nie dowiem się bo chmura już nie wróci

porwawszy obraz twój za morze


zanim wyschnie nasza przysięga


co się stanie




Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski
Wiersz · 13 sierpnia 2009
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Kolejny mocny wiersz. Takiego Domnula to ja lubię czytać.
    Wymowne te słowa:
    "dwa miasta odległe
    nie wystarczy stuły"

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Tak się złożyło, że czytałem go z tematem przewodnim "Wysokich obcasów" P. Almodovara, i jakoś mi się cholernie spodobał.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Kuba Nowakowski
    rad jestem, że się zgrało

    · Zgłoś · 15 lat
  • Rita
    Czekam na kolejne.Warto.
    Pozdrawiam.

    · Zgłoś · 15 lat