roz - bicie

Raoul Duke

zastrzelili mnie
nietolerancją
postanowiłem wszystko zniknąć
wokół siebie

upadłem na twarz
spadłem na Ziemię
spostrzegłem siebie
w odbiciu klingi

rozdarte serce
osamotnione
nie bije wcale
traci sens na wszystko

nie podchodzę już do okna -
wyobraźnię wywlekli na plac
pokazali ścięte marzenia
cel na szafocie

(wiara z nadzieją czające się za rogiem)
patrzą spode łba
na rozpostarte zwłoki
boją się ujawnić  

 

Raoul Duke
Raoul Duke
Wiersz · 19 sierpnia 2009
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Wiersze budowane na zdaniach niepoprawnych gramatycznie mają to do siebie, że nijak nie da się ich interpretować. Przykłady:

    'postanowiłem wszystko zniknąć
    wokół siebie'

    'traci sens na wszystko'

    Do remontu, począwszy od konceptu.

    · Zgłoś · 15 lat