75A. dwa narzędzia do przepędzania demona zamętu

Kasia Czyżewska

 
kiedy jestem kobietą trzydziestoletnią
przyszła żona mojego męża
ma dołeczki tam gdzie ja nie mam
nawet miejsca na cierpliwość

zna się na takich rzeczach
jak siły ciążenia i oddzielanie mięsa
od kości przyszła żona mojego męża
umie się jeszcze wstydzić
znaków zębów
i jest wdzięczna
jak potrafią tylko młode kobiety

jeszcze się trochę unosi przez sen

oglądam ją czule ale bez miłości
oddzielam się

...
zostaje smutna pornografia
w miejscach gdzie jestem zazdrosna
ona ma jeszcze pełne piersi


Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska
Wiersz · 23 sierpnia 2009
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    masakra

    · Zgłoś · 15 lat
  • Carolineee_15
    "i jest wdzięczna
    jak potrafią tylko młode kobiety" - cóż za wiara w młode pokolenie ^^

    pozytywnie.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Justyna D. Barańska
    daaaawno ocen nie stawiałam! ale ten tekst strzelił jak z bata. nawet nie wiem, do czego można by się tu przyczepić.


    Tomaszku, widzisz tu taką czerwień, jaką ja widzę?

    · Zgłoś · 15 lat
  • Kasia     Czyżewska
    oj masakra Ka. nie do zaszycia amputacja. Caroline - wiara przez dwa podzielona taka....

    · Zgłoś · 15 lat
  • tomasz
    widze czerwien i niech powiewa

    · Zgłoś · 15 lat
  • Jan Stanisław KICZOR
    Czasami mnie zalewa zły zazdrości strumień
    Że nie jestem Kasieńką, tak pisać nie umiem.

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Fakt, piszesz pięknie , podoba mi się ..."ma dołeczki tam gdzie ja nie mam miejsca na cierpliwość" , pozdrawiam.

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Kasia zakręcona w inny wymiar postrzegania rzeczywistości ;)
    Dla mnie egzotyka i chyba dlatego tak bardzo podobają mi się Twoje wiersze, nie tylko ten.

    · Zgłoś · 15 lat
  • fruźka
    baaaardzo

    · Zgłoś · 15 lat
  • Kasia     Czyżewska
    dziękuję

    · Zgłoś · 15 lat
Usunięto 1 komentarz
Wszystkie komentarze