Literatura

"pustki" (wiersz)

April

"pustki"


piasek zaplątał się w wiatr w słońcu zaś
wspomnienia wydały się proste

neonowe lustra zamknęły mi
ulice pełne ludzi
głupich jak ja pięknych marzeniami błądzących
rzeczywistością

nie mam wiary i pieniędzy
z kalendarza lecą liście zasuszone tęskno

i ckliwie do pokoju wlatują

nie ma ludzi niezastąpionych.


słaby+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Carolineee_15
Carolineee_15 24 sierpnia 2009, 16:21
hm. moim zdaniem, jest to dobry wiersz, aczkolwiek

"piasek zaplątał się w wiatr
w słońcu zaś
wspomnienia wydały się proste"
-lepiej się czyta. wu, wu, wu przeszkadza.

"neonowe lustra zamknęły
ulice pełne ludzi
głupich jak ja pięknych marzeniami błądzących
rzeczywistością"
- be tego mi. to brzydko brzmi. [ale mi się zrymowało ;p] po za tym to dwa przymiotniki w jednym wersie.. trochę nie gra.

"nie mam wiary i pieniędzy
z kalendarza lecą liście zasuszone
tęskno i ckliwie do pokoju wlatują"
- wydaje mi się, że tak jest dużo lepiej.

pozdrawiam :)
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 24 sierpnia 2009, 22:18
"nie mam wiary i pieniędzy
z kalendarza lecą liście zasuszone tęskno
i ckliwie do pokoju wlatują" - niewątpliwie najlepszy kawałek z tego wiersza. nie mam wątpliwości, że powinien iść na główną.
Johannes Tussilago
Johannes Tussilago 25 sierpnia 2009, 19:25
"piasek zaplątał się w wiatr" - tu mi się podoba najbardziej.
"neonowe lustra zamknęły mi" - tutaj nie.
Pozdrawiam.
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 25 sierpnia 2009, 23:15
dużo "w" - w wiatr w -ciężko na głos przeczytać. we wiatr? nie wiem...lecą i wlatują trochę zbyt blisko siebie chyba. rozbraja mnie to " nie mam wiary i pieniędzy".studia.
sercenadloni 27 sierpnia 2009, 13:44
pierwsza i trzecia strofa w miarę dają radę, takich jak druga, błagam, nie popełniaj więcej, przejrzałam Twoje wcześniejsze teksty i widać, że jest lepiej, tak trzymaj:)
April
April 7 września 2009, 23:20
dzięki za komentarze. :)
przysłano: 23 sierpnia 2009 (historia)

Inne teksty autora


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca