"pustki"

April

"pustki"


piasek zaplątał się w wiatr w słońcu zaś
wspomnienia wydały się proste

neonowe lustra zamknęły mi
ulice pełne ludzi
głupich jak ja pięknych marzeniami błądzących
rzeczywistością

nie mam wiary i pieniędzy
z kalendarza lecą liście zasuszone tęskno

i ckliwie do pokoju wlatują

nie ma ludzi niezastąpionych.

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby+ 2 głosy
April
April
Wiersz · 23 sierpnia 2009
anonim
  • April
    dzięki za komentarze. :)

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    pierwsza i trzecia strofa w miarę dają radę, takich jak druga, błagam, nie popełniaj więcej, przejrzałam Twoje wcześniejsze teksty i widać, że jest lepiej, tak trzymaj:)

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • Kasia     Czyżewska
    dużo "w" - w wiatr w -ciężko na głos przeczytać. we wiatr? nie wiem...lecą i wlatują trochę zbyt blisko siebie chyba. rozbraja mnie to " nie mam wiary i pieniędzy".studia.

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    "piasek zaplątał się w wiatr" - tu mi się podoba najbardziej.
    "neonowe lustra zamknęły mi" - tutaj nie.
    Pozdrawiam.

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • Justyna D. Barańska
    "nie mam wiary i pieniędzy
    z kalendarza lecą liście zasuszone tęskno
    i ckliwie do pokoju wlatują" - niewątpliwie najlepszy kawałek z tego wiersza. nie mam wątpliwości, że powinien iść na główną.

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • Carolineee_15
    hm. moim zdaniem, jest to dobry wiersz, aczkolwiek

    "piasek zaplątał się w wiatr
    w słońcu zaś
    wspomnienia wydały się proste"
    -lepiej się czyta. wu, wu, wu przeszkadza.

    "neonowe lustra zamknęły
    ulice pełne ludzi
    głupich jak ja pięknych marzeniami błądzących
    rzeczywistością"
    - be tego mi. to brzydko brzmi. [ale mi się zrymowało ;p] po za tym to dwa przymiotniki w jednym wersie.. trochę nie gra.

    "nie mam wiary i pieniędzy
    z kalendarza lecą liście zasuszone
    tęskno i ckliwie do pokoju wlatują"
    - wydaje mi się, że tak jest dużo lepiej.

    pozdrawiam :)

    · Zgłoś · 15 lat temu