egoizm

ula

Wczoraj odeszło na zawsze
jutro nie umrze nigdy
dziś wykorzystaj mądrze
Laboratorium twojego umysłu
potęgą snów na jawie
Głębia spojrzenia na istotę życia
stabilność utrzymująca kurs
cierpliwość w znoszeniu prowokacji
Promień radości w godzinie smutku
kojący dotyk w zagonionym stuleciu
Słowo mądrości w nawale problemów
pogoda ducha ,kiedy ciężko na sercu
powiew nadzieii rozpraszający czarne chmury
Entuzjazm i energia
by zaczynać wciąż od nowa
inwencja i czar ubarwią szary dzień
dziecięca prostota w zawiłościach życia
Wola istnienia , tak by wrogowie się pogubili
egoizm kłóci się z równowagą wszechświata
nim nie zbuduję niczego

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 3 głosy
ula
ula
Wiersz · 31 sierpnia 2009
anonim
  • Justyna D. Barańska
    do mnie jakoś nie przemawia, za bardzo zbity i przytłaczający. jest jak wyłożenie swoich racji na stół i tyle. jakoś nie widzę polotu poezji.

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Lubię prostsze w przekazie , ale punkt za filozofię,pozdrawiam.

    · Zgłoś · 15 lat temu
  • Kasia     Czyżewska
    czyli, jak i w poprzednim tekście, mam rozumieć, że filozofia poetycka/ poezja filozoficzna?

    · Zgłoś · 15 lat temu