Miłość jak z bajki

Marcin Miszczuk

nie wiem co myśleć

tak jesteś odrębna

 

jak księżniczka z bajki

zamknięta w swej wieży

 

nie wiem co myślisz

taka jesteś inna

 

czarownice nad kotłem

mieszają moje niepokoje

słyszę ich zaklęcia

wyobraźnia która mi służyła

staje się naszym wrogiem

 

nie wiem gdzie jesteś

gdy cię tutaj nie ma

 

organ zaufania

to jest moja dusza

gdy świat  się jej sprzeciwia

ona się zacina w uporze

by ufać

Marcin Miszczuk
Marcin Miszczuk
Wiersz · 1 września 2009
anonim
  • Justyna D. Barańska
    średniawe to. z całego tekstu podoba mi się tylko:
    "czarownice nad kotłem
    mieszają moje niepokoje
    słyszę ich zaklęcia"

    księżniczka z wieżą nie wydaje ci się zbyt infantylna? bo mi tak.

    · Zgłoś · 15 lat