musisz zakochać się
w przemijaniu
w mijaniu domów
i samochodów
te ptaki to już nie te
co zeszłego roku
twój pies też nie
trochę podrósł
ma ciut więcej lub mniej
ikry w oczach
ty
mniej bądź więcej
głowy na karku
zakochaj się w przemijaniu
przeminie każdy twój wróg
przyjaciel
kości staną się pożywką dla
pierwotniaków
te są pokarmem owadów
owady pokarmem ptaków
a przecież ptaki to już nie te
co zeszłego roku
Pozdrawiam.
może by się tak nie rozwodzić za bardzo? zostawić matkę, ojca i parę motywów, bez których by się obeszło.