szepty i krzyki. rak trzustki

Kasia Czyżewska

 


śpiąca kobieta to jest dobra kobieta
można na nią patrzeć albo się rozpłakać
i jeszcze tylko cała wstęga światła
którą opasany brzuch obraca się w próżni snu
poza mną

śpiąca kobieta to jest kobieta zamknięta
i nic się z tamtej strony nie przenosi na tę
choć całe dłonie jak w rzekę zanurzę
aż po sam brak


....
a to się rozwija i to się nie kończy

tak wprost po wyjęciu z ciała
zdziwienie że jestem osobny

pozostaje jeszcze
jakiś czas
patrzę w puste miejsce

Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska
Wiersz · 3 września 2009
anonim
  • Tomasz Smogór
    po prostu
    - wyśmienicie

    · Zgłoś · 15 lat
  • Kuba Nowakowski

    · Zgłoś · 15 lat
  • Janik
    kłaniam się:)
    (ale muszę to powiedzieć, tą proszę zamienić na tę)
    Pozdrawiam.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Kasia     Czyżewska
    a dziękuję bardzo - ą pozostało po edycji przerzutni do kolejnego - w tą-nią.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Rita
    Oj, Kasiu, poruszasz wyobraźnię, czytam jeszcze raz i jeszcze... i ..coraz bardziej mnie zaskakujesz .
    Super.

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Nic nie powiem. Raczej odpowiem. Mam nadzieje, że się nie pogniewasz. Jeśli cuś, to wywalę. :)

    · Zgłoś · 15 lat
  • Kasia     Czyżewska
    nie zabieraj go proszę nigdzie. rozleciałam się zupełnie. dziękuję.

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    :-)))))

    · Zgłoś · 15 lat
  • Mariusz
    początek spodobał mi się bardzo, całość świetna.

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    niesamowity! chciałabym tak pisać,gratuluję,pozdrawiam.

    · Zgłoś · 15 lat
Wszystkie komentarze