wszystko dobre, co się zającem kończy

Kuba Nowakowski

za tym snem jest plaża z cukru

na której dzieci lepią szkaradne figurki

i domki dla porcelanowych mew

a przy domkach grobowce dla tych

które rozbiły się o szklane fale


za tym snem stoi domek z liści

a w domku mysz gra na grzebieniu

smutną balladę o przecenie sera

która nie nigdy nie nadejdzie

bo nóg nie ma


w tym śnie ty i ja i jeszcze ktoś

zerkamy w pustą ramę lustra

śmiejąc się z uśpionych odbić

śmiejąc się z uśpionych

śmiejąc się z

śmiejąc się

śmiejąc

zając


Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski
Wiersz · 8 września 2009
anonim
  • Tomasz Smogór
    po prostu
    wyś-mie-ni-cie

    · Zgłoś · 15 lat
  • Kuba Nowakowski

    · Zgłoś · 15 lat
  • Tommy Gun
    Panie - złapałem się na tym, że przeskoczyłem wers, za sprawą zająca, choć (nomen omen) nie zdałem sobie z tego sprawy. W sumie powinienem był dać "wyśmienity" choćby za ten myk!
    Świetne!!!!

    · Zgłoś · 15 lat
  • punkleks
    Zaczynam kicać.

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    jak zwykle nic nie powiem bom ostatni.

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Szkoda, że na czerwo ten tekst się nie załapał. Bo przedni.

    · Zgłoś · 15 lat