*** świat ciszy jest światem nocy

Wiesław Janusz Mikulski

WIESŁAW  JANUSZ MIKULSKI

                  (ur.1959)

 

 

 

                                         z cyklu  „Krople pamięci”

 

 

               *

         *          *

 

świat ciszy

jest światem nocy

 

kiedy serce nie mówi

i nie kocha …

 

Wiesław Janusz Mikulski
Wiesław Janusz Mikulski
Wiersz · 10 września 2009
anonim
  • Kuba Nowakowski
    mocne (jak krople żołądkowe)

    · Zgłoś · 15 lat
  • Rita
    aż serce zamiast iść, pobiegło po drugim czytaniu

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    O wielkiej rzeczy w czterech prostych wersach. Chylę czoła, Panie Wiesławie.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Justyna D. Barańska
    dobra, tylko po co ten wielokropek na końcu? nigdy nie zrozumiem migracji mrówek.

    · Zgłoś · 15 lat
  • tomasz
    nic

    · Zgłoś · 15 lat
  • Kasia     Czyżewska
    mnie przekonuje nawet ale wielokropka nie rozumiem. to jest bardzo, bardzo trudny znak w poezji. zwłaszcza, że zaprzeczamy prze nie. dla mnie zaprzeczenie to ucięcie.

    · Zgłoś · 15 lat