Tam inny jest świat
gdzie inny księżyc
świeci
i ludzie tam inni
gdzie ich brak
tam ptaki z lotu
śnieżnobiałe kwilą
tam słońce inne
gdzie obłokiem
serce
tam zawsze jest gdzie
i wszyscy są
gdzie nikt nie odwiedził nigdy
bladych gwiazd
zapewne tylko Twoje
przed moimi oczyma
spojrzenie
Twój cichy głos
*************
tam doskonalszy
zaszedł
Głos
Albert Pluta
Albert Pluta
Wiersz
·
15 września 2009
pozdrawiam:)