Neo-logizm

Tommy Gun

Neologizm – drobny snobizm
Nad słowami się poznęcać
Nie dadaizm to, czy fowizm
Głoski tu ponaprzekręcać

Twarz gdy przenajaskrawiona
A wzrok ponaprzytłumiany
Grata chociaż jest persona
Stan jej semi-opłakany

Arcyobuch tu niestety
Nagrużony promilażem
Adorzeczne hektobzdety
Quazi-rozum prawić każe

W wymóżdżony para-wykład
Ten puré-bełkot się zamienia
Poblaskuje antyprzykład
Mowy niedorozumienia

Giga-kac prze arcybiglem
Kłębów myśli superpuszcza
Pre-konfuzja quazi-stricte
Na czas jakiś cię opuszcza

Tedy bierzesz papierowy
Połeć, choć się jeszcze snujesz
Tryb przyjmując piśmieniowy
Słowa przenamajstrowujesz

Gdy już poodcyfruwujesz
Ponaspładzał coś, kolego
Wtedy przynawątpiewujesz
W trzeźwy stan umysłu swego

Jednak, nie! To git-miód właśnie
Słowa jakby funkel-nowe
Może czytacz ci odtrzaśnie
Super-total-odlotowe!

Tommy Gun
Tommy Gun
Wiersz · 18 września 2009
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Dla mnie tekst jest świetny i trafia.Ponadto jest w nim wykonana praca. Własny język. Jest oryginalnie.Zapraszam resztę ...

    · Zgłoś · 15 lat
  • Kasia     Czyżewska
    hiper-mega-wyborow(a)e. hektobzdety bardzo.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Dominika Ciechanowicz
    próbowałam sobie na głos przeczytać i język się mnie połamał:)

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Przaśne!

    · Zgłoś · 15 lat
  • tomasz
    zaje wyje bane

    · Zgłoś · 15 lat
  • Nataniel Berg
    Szkoda, że nie dam rady się nauczyć na pamięć... :) Rewelka...
    Mega faza w natwarzoczce siebie klepmaszyną młotnę! :)

    · Zgłoś · 15 lat
  • saszka
    :-) moim zdaniem zasługuje na gwiazdkę :-)

    · Zgłoś · 15 lat
  • Tommy Gun
    Nataniel, nie ma sprawy, ale najpierw zagruzimy te sakwojaż wniz :)

    · Zgłoś · 15 lat
  • Tommy Gun
    SASZEŃKA, spasibo ogromnyje :)

    · Zgłoś · 15 lat
  • saszka
    Не за что ! :)

    · Zgłoś · 15 lat
Wszystkie komentarze