WIESŁAW JANUSZ MIKULSKI
(ur.1959)
z cyklu "Krople pamięci"
FINIS CORONAT OPUS
płyniemy informatycznym nurtem
w zmysłowym uniesieniu
migają kawałki telenowel
kuszą wygrane w LOTTO i za SMS
za pieniądze chcemy serwować sobie
szczęście spełnienie
rozpychamy się łokciami
gardłami pychy krzywdząc innych
gdzie jest czas na miłość
wśród mamony i błota …
,,gdzie jest czas na miłość
wśród mamony i błota …'' ?