podwieczorek*
mamy jeszcze trochę czasu
35 letnia whisky
szkło pół puste pół pełne symbolicznie-
cnotliwie i dziewiczo
Vanitas vanitatum et omnia vanitas
mój Boże odwróć wzrok
od rozchylonych ust
w przepysznie rżniętej wina szklanicy
zasnął gdzieś na dnie musztardy smak*
nie/winnie/
*kawalerskie noce - Kazimierz Grześkowiak
faktycznie :) dziękuję :) po północy dodam drugi podwieczorek, nieco mocniejszy ;) oba sprowokowane pewnym wierszem w sieci.
och łatwe z ukośnikiem. niewinnie i nie winnie.
hayduś - za łatwo Ci poszło! widocznie musze się bardziej postarać ;)