wczoraj
dzisaj
jutro
niebo
piekło
niebo
powoli
gniję
w sobie
z dnia na dzień
Jacek Pietrzyk
Wiersz
·
3 października 2009
wczoraj niebo powoli
dzisiaj piekło gniję
jutro niebo w sobie
i podsumowujące zdanie: z dnia na dzień - ono akurat nietrafione mi się wydaje, ze względu na to, że z dnia na dzień to przecież widzimy. już zostało wyliczone. może by przywalić porządną puentą? no i tytuł. to krótki wiersz, a odziera się go z dodatkowej treści/wskazówek, jakimi jest tytuł.