mamy jedynie cztery ściany
na wschód maszerują wojska
przez uchylone okno wpada
bomba po słowie wyrosła
mamy miliony małych okien
uwaga
niebezpieczenstwo
mętnych i zbitych światopoglądów
zafarbowanych na męstwo
i mamy sufit
zbombardowany
stary
zanadto spróchniały
miażdży nas
wolno
obumieramy
za rozwikłane banały