KONIEC

Grzegorz Iwan

 

Na co ci czas

jeśli nie możesz go wykorzystać.

Po co żyć,

jeśli nie masz dla kogo.

Na co ci śnić,

jeśli nie masz o kim.

Po co być,

jeśli nikt tego niedocenia.

Na co te słowa,

jeśli nikt ich nie czyta.

Po co pisze,

jeśli to już koniec.

Grzegorz Iwan
Grzegorz Iwan
Wiersz · 10 października 2009
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Ja przeczytałam, więc tezy rozłożone. ;)

    Nie widzę pomysłu. Kilka stwierdzeń egzystencjalnych, które człowiek wypowiada od zarania dziejów...
    "niedocenia" - na pewno?

    · Zgłoś · 15 lat
  • Justyna D. Barańska
    jeśli edytor nie działa poprawnie i nie możesz wstawić "enterów", to wklej tekst w komentarzu. spróbuję ci poprawić wersyfikację.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Kasia     Czyżewska
    na wiersz mi mało. racje nieubrane. każda z tych myśli albo żąda kontekstu, albo metafory.

    · Zgłoś · 15 lat
  • tomasz
    cienizna

    · Zgłoś · 15 lat
  • Grzegorz Iwan
    Na co ci czas,
    jeśli nie możesz go wykorzystać.
    Po co żyć,
    jeśli nie masz dla kogo.
    Na co ci śnić,
    jeśli nie masz o kim.
    Po co być,
    jeśli nikt tego niedocenia.
    Na co te słowa,
    jeśli nikt ich nie czyta.
    Po co pisze,
    jeśli to już koniec

    · Zgłoś · 15 lat