historia kilku miłości

Grzesiek z nick-ąd

cała historia się zaczyna
i kończy z nami lecz o ile
umiemy o niej zapominać
nie zostaniemy za nią w tyle

wcale nie trzeba jej rozumieć
tym bardziej stawiać na ołtarzach
przecież możemy w szarym tłumie
zwyczajnym ludziom się przydarzać

roznosić listy niepisane
lub je napisać bez adresów
na koniec zostać sobie panem
czując że nic już od nas nie czuć

historia bez nas się skończyła
i zacznie się nie naszą kartą
ważne by w tych najkrótszych chwilach
myśleć że bardzo było warto
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 8 głosów
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 11 października 2009
anonim
  • Figa
    wspaniały wiersz, Grzesiu.

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • anhelus
    "ważne by w tych najkrótszych chwilach
    myśleć że bardzo było warto"
    nad tym bym popracował, jakos zwyczajnie brzmi i szaro, mało przekonujące.
    Poza tym bardzo dobry wiersz.

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • Aminta Borkowski
    jeszcze jak tak

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • tomasz
    tak

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • Kasia     Czyżewska

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Super. Widać, że wiesz o czym piszesz, każdy wyraz jest jak najbardziej na miejscu.

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    "przecież możemy w szarym tłumie
    zwyczajnym ludziom się przydarzać" - pięknie to powiedziane.

    · Zgłoś · 14 lat temu