pytasz co ci dam
podaruję ci mego serca
jasne promienie
zachłanność czasu bez ciebie
dam tęczowe skrzydła wiary
a gdy opuszczę mojego anioła
ofiaruję ci różę czerwoną
którą noszę nie rozkwitłą
w lewym przegubie dłoni
otworzy się
srebrnym muśnięciem
brzytwy
podaruję jasne promienie serca
zachłanność czasu bez ciebie
tęczowe skrzydła wiary
a gdy opuszczę anioła
ofiaruję różę
którą noszę nie rozkwitłą
w lewym przegubie dłoni
otworzy się
szkarłatnym muśnięciem
brzytwy"
brr... Okroiłam z paru zaimków.
"srebrnym" wyrzuciłam - "czerwoną" różę zamieniłam na "szkarłatne" muśnięcie
Pozdrawiam.
1. mego serca jasne promienie
2. tęczowe skrzydła wiary
3. anioły
4 inwersja przy czerwonej róży (i ogólnie sam fakt istnienia w tekście tej róży)