seks na bilbordzie
ponad nim płaczące niebo
zielone światło dla niewoli
świat ubrany w kaftan
a Ty
dotykasz zimnych ciał
świat tłumaczy się schizofrenią
a Ty
pieścisz martwych
klatka pełna iluzji
osadzona na arenie wśród lwów
gladiatorzy czekają na sygnał
"ave cezar"
a ja wciąż szukam Cię ponad fizycznością
ciągle nie czuję Twej duszy
wyję z bólu
przywiązany do łóżka
nic już nie mogę
popadam w szaleństwo
"świat ubrany w kaftan
a Ty
dotykasz zimnych ciał
świat tłumaczy się schizofrenią"
bardzo prawdziwy, zresztą jak cały wiersz, gratulacje :)