Wrony

Jacek Pietrzyk

Tak jakoś
Dobrze jest
Rzucić kamieniem
Gdy inni rzucają

Napisać
donos
Gdy wszyscy donoszą

Być dobrym
Prawdziwym
Szczęśliwym

Wyróżnić się
spośród tłumu
Jak każdy z nas

Jacek Pietrzyk
Jacek Pietrzyk
Wiersz · 18 października 2009
anonim
  • Dominika Ciechanowicz
    jakoś te dwie ostatnie strofy nie pasują do dwóch pierwszych, tak mi się wydaje.

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    i mię się tak wydaję...ale z chęcią zapoznam się z kolejnymi.chiba, że coś tu się przemyciło czego nie załapałem.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Aminta Borkowski
    właśnie, albo idziesz z prądem, albo się wyróżniasz autorze... !

    · Zgłoś · 15 lat
  • Justyna D. Barańska
    z tymi wielkimi literami można by zrobić porządek. myślę, że jest tu zalążek, dobry pomysł się ukrywa, jeśli dobrze odczytuję z słynnym WRONem w roli głównej. tylko wydaje mi się, że z tym wyróżnianiem to nie tak do końca, lepiej było się raczej nie wychylać.

    forma to tu leży w moim odczuciu.

    · Zgłoś · 15 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Ja też, za dwoma pierwszymi.

    · Zgłoś · 15 lat
  • Kasia     Czyżewska
    dla mnie zbyt chaotyczne. zależności, jakie tworzą się na stykach dzięki przerzutniom dają paradoksy - gdy inni rzucają/napisać donos; gdy wszyscy donoszą/być dobrym, szczęśliwym/wyróżniać się spośród tłumu... zbyt mało jest w tekście powiedziane - tym razem to działa na niekorzyść. wszystko rozmywa się. nie ma się czego uchwycić. poza uczuciem niepokoju, pozostaje wrażenie niezrozumienia intencji. zapis/forma działa na niekorzyść. tym razem dla mnie nie.

    · Zgłoś · 15 lat