Literatura

pączek z różą pustyni (wiersz)

Aminta Borkowski

uboczne skutki szczepionki na wysokich obcasach
wywołały z lasów stada zimnych suk
a te które wcześniej nimi nie były upchały cel stworzenia
do babcinych szkatuł by mieć naftalinowe alibi
dla sprzedajnej poczwary strzeżonej przez uda

moje getto wierności broni się jeszcze
nie muszę jeść więcej błonnika żeby odzyskać dziewictwo
cieszę się z nadciągającego niżu... popłaczemy sobie razem
trochę ze szczęścia
trochę z zazdrości
trochę z obowiązku

to uboczne skutki postu



dobry+ 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
anastazja
anastazja 19 pazdziernika 2009, 15:06
Aminta, niesamowita jesteś w swoich wierszach,...naftalinowe alibi, poczwara strzeżona przez uda...."z kąd u tak młodej osoby tyle dojrzałości?. ..pozdrawiam.
Aminta Borkowski
Aminta Borkowski 19 pazdziernika 2009, 15:09
na Bliskim Wschodzie szybciej się dojrzewa, nie tylko dzięki słońcu
Kliner Ka.
Kliner Ka. 19 pazdziernika 2009, 16:19
ja bym się chętnie na bliski wschód wybrał, planuję to już od ho ho..." Nie muszę jeść więcej błonnika by odzyskać dziewictwo" oraz: to co Anastazja.
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 20 pazdziernika 2009, 22:58
ciekawy opis plus odniesienie do podmiotu, plus pointa. nie wiem, jak z konstrukcją fragmentu:
"a te które wcześniej nimi nie były upchały cel stworzenia
do babcinych szkatuł by mieć naftalinowe alibi
dla sprzedajnej poczwary strzeżonej przez uda"
zwłaszcza długości jego pierwszej części.
dla mnie tak.
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 21 pazdziernika 2009, 19:28
o rany, niezłe są te Twoje wiersze!
Aminta Borkowski
Aminta Borkowski 21 pazdziernika 2009, 19:29
dzięki :)
Piotr P 23 pazdziernika 2009, 17:38
Bardzo dziwny ale intrygujący język. jeszcze nie wiem co, ale jest w nim coś co zmusza do refleksji.
przysłano: 19 pazdziernika 2009 (historia)

Inne teksty autora

dawno
Aminta Borkowski
tylko z linkiem
Aminta Borkowski
list piąty
Aminta Borkowski
chodź
Aminta Borkowski
głodna
Aminta Borkowski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca