Redakcjo przeglądu pożarniczego,
mimo nagrody ratownika roku,
licznych porad i instrukcji -
ja od dwudziestu lat płonę.
Zapaliłem się przypadkiem w parku,
gdy na spacer zabrałem filiżankę
oraz ulubiony czajnik herbaty -
park to nie miejsce na picie herbaty !
Lecą na mnie kubły wody,
od waszych czytelników,
bohaterzy duszą mnie kocem,
i uczą normy przeciwpożarowej.
Zakładam kurtkę suwakiem do tyłu,
aby kurtki zbliżały,
i wiążę krawat na zerowego windsora,
aby windsor rozśmieszał.
Redakcjo przeglądu pożarniczego,
proszę napisać do swoich czytelników,
że mimo nagrody ratownika roku,
nie wszystkie pożary należy gasić !
tekst autentycznie wysłany na skrzynkę przeglądu pożarniczego, jeszcze czekam na odpowiedź ...
1. archiwum moich tekstów
2. zostań autorem przeglądu pożarniczego
Redakcjo przeglądu pożarniczego ...
Maciek Kapustka
Maciek Kapustka
Wiersz
·
23 października 2009
Zakładam kurtkę suwakiem do tyłu,
aby kurtki zbliżały,
i wiążę krawat na zerowego windsora,
aby windsor rozśmieszał.
naprawdę nie oczekiwałem tak miłego przyjęcia :)