SZKODA ŻE
szkoda że odeszłaś
szkoda że cię nie ma
ładną tworzyliśmy parę
jak z obrazka
co nad łóżkiem
zimna poduszka
ślad szminki na szklance
od miesiąca
wody spragnionej
dotyku twojego
szkoda.... i dom smutny
i pies pod stołem
cicho kwili
serce w klatce samotne
bez odbicia oczu twoich
lustro zapatrzone w pustkę
płacze zlew zatkany
kwiaty głowy spuściły
w okno nie chcą spoglądać
na słońce co chcieć świecić
przestało
szkoda że cię nie ma
że odeszłaś
ładną tworzyliśmy parę
serc naszych obu
róż bukiet
obrazek
na stole