SZKODA ŻE

Piotr P

                              SZKODA ŻE

 

szkoda że odeszłaś

szkoda że cię nie ma

ładną tworzyliśmy parę

jak z obrazka

co nad łóżkiem

zimna poduszka

ślad szminki na szklance

 od miesiąca

wody spragnionej

dotyku twojego

szkoda.... i dom smutny

i pies pod stołem

cicho kwili

serce w klatce samotne

bez odbicia oczu twoich

lustro zapatrzone w pustkę

płacze zlew zatkany

kwiaty głowy spuściły

w okno nie chcą spoglądać

na słońce co chcieć świecić

przestało

szkoda że cię nie ma

że odeszłaś

ładną tworzyliśmy parę

serc naszych obu

róż bukiet

obrazek

na stole


Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Piotr P
Piotr P
Wiersz · 23 października 2009
anonim
  • Aminta Borkowski
    jak poziom może być nijaki, Panie Machniak? Mnie ten wiersz, też nie zachwyca. Ale, poziom czego? Wiersza? Stylu? Środków? Niech się autor dowie. A może poziom, to taka duża poziomka z siusiakiem?

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • tomasz
    taak. poziom nijaki. polotu brak

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • Kasia     Czyżewska
    Witam. podejmujesz temat i jego sformułowanie bardzo już wyeksploatowane. tytuł tłumaczy wiersz, którego tekst nie wnosi nic nowego poza tytuł.

    · Zgłoś · 14 lat temu