Okno –
dalej
zimno –
zimniej, zimniej, zimniej
drzewaliście
żółciej, zieleniej. pusto.
na ziemi, na wodzie
dziura w szkole
- szkoła na wschodzie.
Jeszcze dalej, za mury
murale, konstrukcje i liście
godziny, dzwonki, pojazdy
zamknięte i otwarte –
przejazdy
płaszcz pod szalem, ja pod płaszczem
w drodze do.