Myśl

Stanisław Zygmuntowski

Miłość czym, że

Jesteśmy bez niej?

Próżnią, która

Nie widzi nic

Prócz własnych

Problemów osobistych.

A może wrakiem

Człowieka, który

Już pragnie

Szybkiej śmierci.

Może kiedyś

W przyszłości

Ona przyjdzie

Do nas

A swoje serce

Otworzę dla

Tej jedynej

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 2 głosy
Stanisław Zygmuntowski
Stanisław Zygmuntowski
Wiersz · 29 października 2009
anonim
  • Justyna D. Barańska
    nic nowego, niestety.

    · Zgłoś · 14 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Końcówka może sprawiać wrażenie banalnej, ale jak dla mnie wiersz ani trochę banalny nie jest, do "szybkiej śmierci"- mocny i prawda wali po pysku. Właściwie jak zacząłem czytać to mruknąłem: o cholera, bo... nie raz o tym myslę...

    · Zgłoś · 14 lat temu