Miłość czym, że
Jesteśmy bez niej?
Próżnią, która
Nie widzi nic
Prócz własnych
Problemów osobistych.
A może wrakiem
Człowieka, który
Już pragnie
Szybkiej śmierci.
Może kiedyś
W przyszłości
Ona przyjdzie
Do nas
A swoje serce
Otworzę dla
Tej jedynej