Zima

Jacek Pietrzyk

Poranki posypane szronem
Dały mi się we znaki

Dym z komiów
z domieszką nostalgii
dał mi się we znaki

Zawstydzone słońce
Z daleka
Daje się we znaki

Poranne niebo jest szare
I umiera w ciszy

Pachnie zimą

I ja
wydaję się
być bliżej siebie

Jacek Pietrzyk
Jacek Pietrzyk
Wiersz · 1 listopada 2009
anonim