Literatura

latarnia (wiersz)

anhelus

wśród wzburzonych fal
żywioły objawiły moc życia
czekam na błękit spokoju
na Ciebie czekam
na miłość która zdradzi ze śmiercią


 

a kiedy woda nie zdoła zdławić ognia
gdy wiatr przestanie rozrzucać po ś‌wiecie moją ziemię
zacznę tesknić za niepoczętym dzieckiem
zatęsknię za biciem zegara


 

stanę się filarem nowych pragnień
ponad warunkiem ofiaruję życie


wyśmienity– 5 głosów
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 11 listopada 2009, 11:20
wiersz prokreacyjny:)
"miłość która zdradzi ze śmiercią" - trafne.
Kliner Ka.
Kliner Ka. 11 listopada 2009, 17:17
u mnie wyśmienity. mocny, konkretny tekst.
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 11 listopada 2009, 19:57
dla mnie najlepszy z Twoich dotychczasowych. poza "filarem nowych pragnień" nie ma ani jednego sformułowania, które wytrącałoby lub trąciło przerostem.
anhelus
anhelus 12 listopada 2009, 00:54
dzięki...
annabell
annabell 18 listopada 2009, 13:09
rewelacyjny, uderza....
anhelus
anhelus 18 listopada 2009, 19:11
dziękuję ;)
przysłano: 10 listopada 2009 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca