Przeszłość na półkach
poukładana
kolekcja wspomnień
skoroszyt wzruszeń
na górnej ekumenizm
krzyż kadzidła i słonie
Dwuletnia rewolucja kulturalna
nie uznaje świętości
urywa trąby
rozdziela prostopadłą
Istotę krzyża
jej mały terror
podsyca ślepa miłość
Kilka relikwii przeszłości
niby przypadkiem
a może podświadomie
rewolucja oszczędzi
Potrzebuje Izby Pamięci
gdy zacznie budować
swoje państwo
Przeszłość na półkach
poukładana
kolekcja wspomnień
skoroszyt wzruszeń
zbyt proste mi się to rozwiązanie zawiązania wydaje. Także jako ciche wyjście.
niemniej - bardzo ciekawy.