Krzyczałem na pomoc
śmiech w końcu korytarza
animowana siostra miłosierdzia
i wywód jej paranoiczny
Krzyczałem na pomoc
idealna pustka korytarza
i ten cały obiekt
nasiąknięty profesjonalną obojętnością
Krzyczałem na pomoc
stary cap w biały kitlu
zaproponował rozmowę
ja mówić nie umiałem
Krzyczałem na pomoc
mój czyściec upragniony
to już nie krzyk a skomlenie
obok przebiegł anioł