bezdomna jesień

Kuba Nowakowski

ścisnę dłoń ale co nam powiedzą oczy

będę w nich szukał tego słowa

które wszystko przetrzyma śmierć nawet

 

nie

nie stać mnie na wiersz

kiedy spadam z wysoka

czerwony od wstydu

suchy od łez

wyczerpania

 

liść z drzewa poznania

zła i dobra i wszystkiego

co pomiędzy

 

 

 

 

 

Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski
Wiersz · 25 listopada 2009
anonim
  • Tomasz Smogór
    jak już to:

    ,,nawet nie śmierć''

    i bez rymu wyczerpania/poznania, bo banalizuje to co mi się najbardziej podoba
    ,,liść z drzewa poznania zła...''

    · Zgłoś · 14 lat
  • Tomasz Smogór
    albo lepiej bez osobnego ,,nie'' i 1 złączyć z 2

    · Zgłoś · 14 lat
  • Rita
    świetny, jak zawsze (no, może prawie zawsze).
    Pozdrawiam.

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    "nie
    nie stać mnie na wiersz"- a gdyby tak bez tego pierwszego "nie"? wiersz bardzo dobry, jeden z lepszych jakie dzisiaj przeczytałem:)

    · Zgłoś · 14 lat
  • Kasia     Czyżewska
    za dużo dla mnie tym razem tego "pomiędzy", a za mało powiedzianego. bardzo daleko ode mnie ten wierz brzmi.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Dominika Ciechanowicz
    a mnie się podoba środkowa strofa, jest w niej jakaś szczera bezradność. plus "zła i dobra i wszystkiego co pomiędzy"

    · Zgłoś · 14 lat