Literatura

Muchomory (wiersz)

Janek

babie lato na ramieniu ochroniarza

ochroniarz stoi stabilnie

na grobie napis: nie czytajcie mnie po śmierci

i w ogóle przestańcie głaskać umarłych

babie lato na ramieniu ochroniarza

blisko koko

mruczy

 

ochroniarz stoi stabilnie

telenowela kusi

na uczelni przypinają pagony za stanie w kolejkach

wyrabianie się w terminach

oni nawet nie wiedzą jak bardzo

cenią sobie właśnie lojalność

 

ochroniarz stoi stabilnie – nie wpuszcza

ludzie mają tak dziwnie przyklejone uszy

podanie czeka na rozpatrzenie

pomidory z patelni z oliwą i kolendrą

ojciec po czterdziestu latach wreszcie przestaje jeść czerstwy chleb i na to narzekać

stukam w skórzany bark ochroniarza

 

w szpitalu staże

trudno o nie

na łóżkach czerstwe oczy

przyjaciele daleko ostatnio

słabo się pisze chujem po Warszawie

trasa czasowo zmieniona

twarz chorobowo zmieniona

dupa w przebudowie

przez most na koniec roku

niech coś wreszcie pierdolnie w listopad

mają odkodować genom neandertalczyka

mają też sklonować Presleya z włosów

trwa spór o prawa autorskie do nowego Elvisa

 

ochroniarz stoi stabilnie

drzwi do urzędu zamknięte

umarli nie chcą kupować ubrań

podanie wciąż nie rozpatrzone

w telenoweli przerwa na reklamę

blisko koko

liże sobie

 

różne stoją ochroniarze

drzwi od nich odchodzą


dobry 6 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Kliner Ka.
Kliner Ka. 27 listopada 2009, 08:33
hej! mnie się podoba, bardzo.
kropkanadi
kropkanadi 27 listopada 2009, 16:11
REAL.dobre.
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 28 listopada 2009, 16:12
mnie się też podoba. zaskakujące zestawienia: "czerstwe oczy" na przykład.
"nie czytajcie mnie po śmierci / i w ogóle przestańcie głaskać umarłych" - świetne!
Janek 30 listopada 2009, 15:34
Dziękuję za tak szybkie i przychylne komentarze. Dawno nie byłem na wywrocie. Dawniej wysyłałem coś regularnie ale ostatnio obowiązki różne nasilają się niezmiernie i czasu nie zawsze wystarcza. Muszę powiedzieć, że po rocznej ponad nieobecności zauważam bardzo fajną tendencję. Teksty w czytelni są na dobrym poziomie, komentarze ciekawe i konstruktywne. Podoba mi się.
pozdrawiam
anhelus
anhelus 30 listopada 2009, 19:16
bdb pozdr
hosala 1 grudnia 2009, 15:52
Zgadzam się z autorem- literatura na wywrocie idzie w dobrym kierunku.
Trzeba przyznać, że jest dość wartościowa opieka obecnie, co na pewno przyczynia się do progresu.
przysłano: 26 listopada 2009 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca