kiedy zaczniesz mieć "twardą d...."

Robert noszczyk


przepadli gdzieś wielcy dobroczyńcy
pozostało parę klocków
i w kącie bez ucha miś
wywrócił się twój bezkrytyczny świat
teraz już trwoga, bojaźń, lęk

jak spleśnieć mógł tak wspaniały splot
z rodziną, z którą jadłeś jedną łyżką
oni teraz dziwnie tylko mówią do ścian
czekając na twą szczerą odpowiedź

ostatnią kropelkę krwi

ostatnią kroplę potu

w nagłym spuściłbym instynkcie

gdyż macki śmierci nie raz wciskały się
w amoki różowych chwil

a teraz nie?

nie podjąć prób wcześniejszych konwenansów?

nie bronić się przed obłudą?

nie czerwienić się fałszem?


zaprzestać wprowadzając chaos

w normalne uf....






Robert noszczyk
Robert noszczyk
Wiersz · 10 grudnia 2009
anonim
  • Kasia     Czyżewska
    popracowałabym nad tytułem. koniec się wymyka. zbyt wiele dla mnie niedomówień. sytuacja rodzinności ciekawie zarysowana.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Dominika Ciechanowicz
    Gorzko. miś bez ucha - smutno. druga strofa moim zdanim bardzo dobra. Pod koniec trochę tych wielokropków się namnożyło, ale całość dla mnie jak najbardziej na tak.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Robert noszczyk
    wiersz zmieniony w tejże chwili...

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    JEST OK

    · Zgłoś · 14 lat
  • Robert noszczyk

    · Zgłoś · 14 lat
  • Kasia     Czyżewska
    w amoki różowych chwil - ojej. ryzykowne. macki śmierci również:) ale jest tekst. o Czymś.

    · Zgłoś · 14 lat
  • Kuba Nowakowski
    Jest wiersz. Dylematy bliskie moim...

    · Zgłoś · 14 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Jesteś oszlifowanym diamentem!!!

    · Zgłoś · 14 lat